Efteruddannelsesmidler

Del:
Efteruddannelse koster. Se her, hvor pengene kan komme fra.

DJ og FBO forsøger via vores aftaler at sikre midler til medlemmernes efteruddannelse. Dels ved at forsøge at få arbejdsgiverne til via aftalerne at afsætte konkrete efteruddannelsesmidler, dels ved at sikre, at medlemmerne bevarer retten til Copydan-vederlag (ophavsretsmidler).

Hvis du arbejder på individuel kontrakt og ikke er omfattet af en DJ-aftale, så sørg for at bevare retten til Copydan-midler i dine fakturaer/lønopgørelser.

Det er DJ og FBO's langsigtede mål sammen med Copydan at arbejde for, at disse midler kan gå direkte til ophavsmanden.

Ophavsretsmidlerne bliver udloddet af FBO's Fondsudvalg i respekt for Copydans principper for kollektive udlodninger. Billedmedieoversættere i DJ kan årligt søge rammebevillinger i november via et ansøgningsskema, som udsendes til alle medlemmer i god tid. Ikke-medlemmer kan rekvirere ansøgningsskema i DJ.

Portionernes størrelse afhænger af antallet af ansøgere/midlerne.

DJ anerkender som den eneste faglige organisation, at teksterne har krav på en andel i kabelviderespredningsmidlerne, selv om de ikke var repræsenteret, da den oprindelige fordelingsnøgle blev forhandlet på plads. Når denne nøgle en gang i fremtiden skal genforhandles, er DJ og FBO klar til at sikre, at teksterne også formelt tilgodeses. I efterfølgende aftaler har DJ via forhandling sikret midler øremærket billedmedieoversættere. Det skyldes, at vi kunne dokumentere, at alle vores rammeaftaler sikrer retten til Copydan-midler.

Endelig udloddes der årligt midler fra en rundsum forhandlet med DR til freelancere med fast tilknytning til DR. Hold øje med annoncering herfor i Journalisten samt på journalistforbundet.dk - typisk i september måned.

NB: I 2013 er udlodningen af Copydan-midler udskudt pga. arbejde med at indføre udlodning på baggrund af elektronisk registrering af krediteringer. Dette påvirker ikke udlodning af DR-rundsummen.

Se mere om efteruddannelsespuljer her

Tags: Oversættelse/tekstning, Kompetenceudvikling, Ophavsret kib@journalistforbundet.dk

Relateret indhold

Uddannelse
Hvis du vil være tekster, er din eneste mulighed at komme i gammeldags mesterlære
Læs mere
Efteruddannelse for billedmedieoversættere
Sammen med DJ arbejder FBO for at sikre medlemmerne de bedste muligheder for at opnå og vedligeholde den viden, de lever af. Her på siden kan du læse mere om uddannelse og efteruddannelse for...
Læs mere
Rapporter fra selvkomponeret efteruddannelse
Her kan du læse eksempler på, hvor dine kolleger har været på efteruddannelse
Læs mere

Relaterede nyheder

Jesper Dannow vinder Teksterprisen
Teksterprisen 2014 går til Jesper Dannow og overrækkes ved en festlig reception i DJ torsdag d. 3. oktober kl. 15.30
Læs mere
Se de nominerede til Teksterprisen 2013
FBO uddeler teksterprisen for tredje gang den 3. oktober 2013 ved en reception i DJ. Her kan du se, hvem medlemmerne har nomineret i år.
Læs mere
Hieronymusdagen bliver fed og flot!
Meld jer til det store aftenarrangement på Nordatlantens Brygge! Der er omkring 10 pladser tilbage på hvert af de to seminarer i forfatterforeningen, formiddag og eftermiddag, så der skal man...
Læs mere

Arrangementer

Ophavsret for forfattere (Gratis)
Ophavsret for forfattere afholdes i samarbejde med Danske Forfatterforening, Dansk Journalistforbund, Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde og Danske Skønlitterære Forfattere. Kurset...
Læs mere