Uddannelse

Del:
Hvis du vil være tekster, er din eneste mulighed at komme i gammeldags mesterlære

Der findes ikke nogen uddannelse i billedmedieoversættelse i Danmark. FBO arbejder for at få etableret et uddannelsesforløb, og vi mener, det bør være et modulbaseret forløb, hvor man kan vælge både tekstning, versionering, dubbing og korrekturlæsning/kontrolkørsel.
Det er vigtigt, at dette tilbud ikke kræver en universitetseksamen, da vores branche har et særligt behov for en meget stor bredde både aldersmæssigt og fagligt.
Det er samtidig et krav, at allerede udlærte medlemmer skal kunne gå til eksamen.

En egentlig autorisation er det ikke for nærværende muligt at etablere, da nye autorisationer skal EU-godkendes, og denne proces har vi ikke i første omgang mod på. Men man kan sagtens skabe et forløb, der munder ud i et bevis, som branchen anerkender som et kvalitetsstempel.

Tags: Oversættelse/tekstning, Kompetenceudvikling kib@journalistforbundet.dk

Relateret indhold

Efteruddannelse for billedmedieoversættere
Sammen med DJ arbejder FBO for at sikre medlemmerne de bedste muligheder for at opnå og vedligeholde den viden, de lever af. Her på siden kan du læse mere om uddannelse og efteruddannelse for...
Læs mere
Efteruddannelsesmidler
Efteruddannelse koster. Se her, hvor pengene kan komme fra.
Læs mere
Rapporter fra selvkomponeret efteruddannelse
Her kan du læse eksempler på, hvor dine kolleger har været på efteruddannelse
Læs mere

Relaterede nyheder

Se de nominerede til Teksterprisen 2013
FBO uddeler teksterprisen for tredje gang den 3. oktober 2013 ved en reception i DJ. Her kan du se, hvem medlemmerne har nomineret i år.
Læs mere
Hieronymusdagen bliver fed og flot!
Meld jer til det store aftenarrangement på Nordatlantens Brygge! Der er omkring 10 pladser tilbage på hvert af de to seminarer i forfatterforeningen, formiddag og eftermiddag, så der skal man...
Læs mere
Du er inviteret - Ses vi i Stockholm?
Kom og mæng dig med dine nordiske kolleger til den allerførste nordiske teksterkonference. Det handler kun om dig, dit fag og dit netværk.
Læs mere